Infrastructuur Woonzorgcentrum Sint Monica - VZW Sint Monica Oostende

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Infrastructuur Woonzorgcentrum Sint Monica

Infrastructuur
Onze zorgverlening wordt aangeboden binnen een aangepaste infrastructuur met aandacht voor huiselijkheid en gezelligheid.  

De kamers
Het woonzorgcentrum Sint-Monica beschikt over één- en tweepersoonskamers en is in haar werking opgedeeld in 5 afdelingen met kleinschaligere zorgteams. De kamers zijn standaard ingericht met:
• een bed dat aangepast is aan de verzorgingsnoden
• een nachtkastje;
• een tafel en stoel;
• een leunstoel of zetel aangepast aan de verzorgingsnoden;
• een kleerkast.

U wordt aangemoedigd om de kamer een persoonlijke tint te geven
een schilderij, een klein meubel of een foto...
dierbare herinneringen die van de kamer een thuis maken.’

De kamers zijn voldoende groot om met een eigen meubel en opschik een persoonlijke en herkenbare sfeer te creëren. Met uitzondering van de echtparenkamers, kan men de kamer behouden, ook als men meer zorgen nodig heeft in de loop van het verblijf.
Verder is elke kamer uitgerust met een oproepsysteem dat dag en nacht beantwoord wordt. Elke kamer is voorzien van distributie en de mogelijkheid tot internetverbinding. Wie dit wenst, kan over een eigen vaste telefoon beschikken. Er is ook mogelijkheid tot het huren van een TV- toestel of een frigo.

Gemeenschappelijke ruimten
Iedere afdeling heeft naast de kamers ook nog een aantal gemeenschappelijke ruimtes waar iedereen welkom is. Zo is er de zithoek met TV,een gemeenschappelijke eethoek, aangepaste toiletten en badkamers met aangepaste baden. Ook deze ruimtes worden zo gezellig en huiselijk mogelijk in gericht. Ook de cafetaria ‘Parkzicht’ (gelegen op het 1ste verdiep) en de binnentuin is vrij toegankelijk voor de bewoners en hun familie.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu