Voorstelling VZW Sint Monica - VZW Sint Monica Oostende

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Voorstelling VZW Sint Monica

Algemene info

De VZW Sint Monica groepeert op vandaag drie ouderenzorgvoorzieningen te Oostende: een woonzorgcentrum Sint-Monica, een groep van assistentiewoningen Stijn en een groep van assistentiewoningen Ambrozijn.

Het woonzorgcentrum Sint-Monica en de  groep van assistentiewoningen Stijn bevinden zich in de ooievaarslaan 1 – 3 te Oostende. Op deze plaats bevond zich vroeger de materniteit van het Heilig Hart ziekenhuis, onder de Oostendenaars beter gekend als het moederhuis aan de soldatenberg.

De groep van assistentiewoningen Ambrozijn bevindt zich op de nieuwpoortsesteenweg 370,  te Oostende. Het ligt op wandelafstand van de site waarop VZW Sint Monica momenteel bezig is  met de bouw van het gloednieuw complex De Drie Platanen.

Als alles naar wens verloopt dan is de ingebruikname van De Drie Platanen voorzien eind 2018. Deze voorziening  zal plaats bieden aan  een woonzorgcentrum, een groep van assistentiewoningen en een centrum voor kortverblijf. We stellen de dienstverlening en het complete aanbod graag uitgebreider aan u voor op het ogenblik dat de nieuwe website online gaat. Ondertussen kunt u hier de werken opvolgen.

Woonzorgcentrum Sint Monica
Het woonzorgcentrum biedt woongelegenheid en zorg aan 136 bejaarden. 111 woongelegenheden hebben een erkenning als rust- en verzorgingstehuis (RVT). Hierdoor vormen zwaar zorgbehoevende  en dementerende ouderen, die niet meer in de thuissituatie kunnen verzorgd worden, onze doelgroep. Wij beschikken over 1- en 2-persoonskamers. Sommige 2-persoonskamers zijn voorbehouden voor echtparen.
In het woonzorgcentrum streven we naar kwaliteit van zorg, kwaliteit van wonen en kwaliteit van leven.

Groepen van assistentiewoningen Stijn en Ambrozijn
De groep van assistentiewoningen Stijn beschikt over 84 en de groep van assistentiewoningen Ambrozijn over 16 woningen. Deze zijn zo aangepast dat zelfstandig wonende, zelfredzame ouderen er een veilige en geborgen woonomgeving vinden. Kwaliteit van wonen en het behoud van de zelfredzaamheid staan centraal. De residenten kunnen daarnaast ook beroep doen op een hele reeks facultatieve diensten.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu